ТОП ПРОГНОЗА НА ДЕНЯ

 
Копенхаген vs Карабах
Прогноза - Домакина над 1,5 гола
Коефициент - 2.20
Сигурност - 7 от 10


ЕЖЕДНЕВНА РУБРИКА

Е, всяко начало има и край. Днес се определят последните 5 щастливи отбора, които ще имат честта да присъстват в груповата фаза на ШЛ. Една от големите питанки, оставена за днешния ден е дали ще има дебютант, преминал през квалификации. Моята прогноза е – Не!

Стартирам с евентуален дебютант – Карабах. Може би вече 6-7 години този азербейджански колос „тип Лудогорец“ пълзи към целта. И никога не е бил по-близо. Копенхаген – Карабах, преди няколко месеца си заслужаваше да се играе на 1 за 1,85 в ЕФБЕТ. Но моята прогноза е различна, с цел да се избегнат възможни усложнения – над 1,5 гола в мача за Копенхаген на 2,20 в ЕФБЕТ. Жилина и Вардар вкараха на „Паркен“, защо да не го стори и Карабах?

Почти при същите обстоятелства започва Славия Прага – Апоел и единицата на пръв поглед изглежда напълно логична за 1,62 в ЕФБЕТ. Чехите играха много добре в Никозия и незаслужено си тръгнаха с два гола пасив. В този случай имаме класически случай на класа срещу опит. Славия Прага определено е по- силния от двата съперника като възможности, Апоел обаче има зад гърба си половин дузина битки на това ниво в турнира. И повечето пъти се е измъквал сух. Най-вече заради добрата си защита, където ключова фигура е Живко Миланов. Прогнозата е 1 първо полувреме на 2,20 в ЕФБЕТ.

Следват три мача със съвсем различен профил. И вчера се видя, че мачовете от вицепотока преминават при друг сценарий. С футбол от друга планета. Днес може би няма да е точно така, защото само на „Анфийлд“ се очертава галаспектакъл. Да стартираме точно от „Анфийлд“. Анулираме варианта скучен мач с позоваване на резултата от първия двубой. Избирам двата да вкарат и над 2,5 гола за  1,75 в ЕФБЕТ. И едно предложение с привкус на гениалност, както вчерашните 3+ на Астана – Повече корнери в мача за Хофе на 4,20 в ЕФБЕТ.

При подготовката на днешните анализи най-голям интерес представляваше ФКСБ – Спортинг. Тук имаме класическа грешка на коефициента. Гостите са фаворизирани без да имат право на тази привилегия. За цялата си история Спортинг има 4 победи от 21 мача в турнира, откакто е формата ШЛ. Въобще не е сигурно, че днес ще победят през 50 хиляди екзалтирани зрители в Букурещ. А ФКСБ под старото си име Стяуа има безкрайно голям опит в големи мачове. Изборът ми е 1Х за 2,00 в ЕФБЕТ и адмирирам силно всички прояви на балканска солидарност за 3,65 ФКСБ да се класира.

И от най-интересното към най-скучното. Мачът в Москва между ЦСКА и Йънг Бойс по мои си съображения го изпращам над линията от 2,5 гола за 1,80 в ЕФБЕТ. В Берн имаше много положения и малко голове, сега в Москва очаквам да се случи обратното. И за този случай имам нещо специално – автогол в мача на 10,00 в ЕФБЕТ. Съдбата трябва да си върне на Йънг Бойс за нелепата им грешка в последната минута.

Допълвам днешната игра с една много здрава колонка. Стартирам с Карабах да не получи гол- Не за 1,22 в ЕФБЕТ. Същото за Апоел в Прага да му бъде вкаран гол за 1,16 в ЕФБЕТ. Над 1,5 гола в Букурещ за 1,40 в ЕФБЕТ и стигнахме до общо 2,00.  Катерим до 3,3 с гол/гол на Ливърпул – Хофенхайм. И стигаме до 4,00 с прибавено 1,15 за ЦСКА да се класира.