ТОП ПРОГНОЗА НА ДЕНЯ

Италия vs. Израел
Прогноза - над 2.5 гола
Коефициент - 1.65 
Сигурност - 8 от 10


ЕЖЕДНЕВНА РУБРИКА

Точно като Дел Потро, тръгнах да обръщам мача след като ми поведоха убедително. Чак на петия ден успях да им хвана спатиите на тези мракобесни квалификации. Но така се връща разклатено самочувствие – с много работа върху прогнозите, за да влязат право в целта.

Шестият последен ден ни дарява с огромно изобилие. И смятам да се възползвам, защото отдавна съм набелязал Азия, Африка и Южна Америка. А всъщност започвам с Австралия и последния решителен мач на кенгурата в групата. Дори на корифей като мен понякога му трябва допълнително пояснение по какви точно правила се определя класирането. Приемам, че по разпоредбите на ФИФА това става винаги с резултати от директни мачове. Уточнението е важно, защото ако е по-голова разлика, Австралия трябва да бележи много голове на Тайланд. Дори само с победа Австралия се класира за Русия, защото директните мачове със Саудитска Арабия са 3-2 и 2-2. Австралия – Тайланд, единственият смислен залог, който откривам за този мач е над 2,5 гола и само единия да вкара за 1,80 в ЕФБЕТ. Това е за начало от 13:00 часа.

Чак след 16:00 часа започва вече същинската феерия. Ирак – ОАЕ, двата отбора играят бенефис. Ирак не проведе добра кампания, при ОАЕ имаше знаменити проблясъци, като победата им срещу Япония в Сайтама с 2-1. Но това бе на старта преди година. Почти на сляпо избирам в този мач двата да вкарат на 1,90 в ЕФБЕТ. Далеч по интересен ми е следващия мач Катар – Китай. И тук шансове за класиране практически няма. Уважавам фаворизирането на Китай и отново заради Марчело Липи играя за тях – 2 на 2,25 в ЕФБЕТ. Но не забравяйте, че Катар като домакини се класират директно за световното през 2022 г.

Иран – Сирия, в този мач има много политика. Тя обаче не играе на терена. Пред 80 хиляди на „Азади Стейдиъм“ иранците са фаворит срещу всеки отбор на света. В квалификациите никой не успя да им вкара гол. Трудно ще го направи при честна игра и Сирия. Все пак знакът за мача си остава под 2,5 гола за 1,50 в ЕФБЕТ. Видно е обаче, че се очаква изненада, но не бих я приел на 3,50 при подобни обстоятелства. Поне 5,50-6,00. Най-интересният мач е между Узбекистан и Южна Корея. На гостите им трябва само хикс за да останат в първите две места. Домакините спечелиха 9 точки у дома с 4 вкарани гола. Южна Корея само два пъти вкара навън. И тук нищо по-различно от под 2,5 гола, но противно на логиката предпочитам над 2,5 гола за 2,60 в ЕФБЕТ. И в Рияд мач без значение между Саудитска Арабия и Япония.  Дори при загуба „Саудитите“ няма проблеми да задържат третото място, а второто е мираж. Японците отпразнуваха поредното си 6-то класиране за световно първенство, на практика нямат прекъсване от 1998 година насам. Очаква се Халилходжич да направи ротации и може би мача отива към 1 на 2,25 в ЕФБЕТ.

На шестия ден вкарвам в употреба и Африка. Там е страшно интересно, на световното ще се появят дори дебютанти, а няма да ги има старите ни познати. От 17:30 ч. започват Конго – Гана и точно „звездите“ са почти извън играта. Последен шанс за Гана да остане с някакъв хипотетичен шанс – 2 на 2,10 в ЕФБЕТ. Следват много минусови температури, с други думи ъндъри. Под 2,5 гола за 1,65 в ЕФБЕТ на ДР Конго – Тунис, същата опция на Буркина Фасо – Сенегал за 1,60 в ЕФБЕТ. Поредицата следва Египет – Уганда под 2,5 гола за 1,50 в ЕФБЕТ. Без много мислене и на Мали – Мароко – под 2,5 гола за 1,60 в ЕФБЕТ. Пети мач в последователността – Алжир – Замбия под 2,5 гола за 1,65 в ЕФБЕТ. Няма да е чак толкова скучно – Кот Д Ивоар – Габон  1 и над 2,5 гола за 2,20 в ЕФБЕТ.

Преминавам към Европа, която изцяло е разположена в 21:45 часа. Всичко наведнъж. Но доста от мачовете ги пропускам като Австрия и Грузия например. Молдова – Уелс 2 и под 3,5 гола за 1,60 в ЕФБЕТ. Сърбия ще играе за хикс в Дъблин, но пък домакините трябва да се постараят, защото им се открива шанс за първото място и директно класиране. Няколко варианта – 1 ДНБ за 1,85 в ЕФБЕТ и под 2,5 гола за 1,60 в ЕФБЕТ. Ще заложа на без гол до 32-ра минута за 1,85 в ЕФБЕТ.

Ето го обаче изборът на деня – Македония – Албания 2 ДНБ за 1,90 в ЕФБЕТ. Привидно мачът изглежда непредвидим, но при актуалните обстоятелства гостите са фаворити. Много тайни пътища водят към тяхната победа. И виж ти с тези 3 точки в Скопие албанците ще получат реални шансове да разтреперят „скуадрата“ в Тирана след месец. А Италия днес приема Израел и прогнозата е над 2,5 за 1,65 в ЕФБЕТ. Лихтенщайн – Испания, тук надминавам себе си – гол за гостите до 14-та минута за 1,85 в ЕФБЕТ.

Остана най-завързаната група. Вторият голям мач за деня е между Исландия и Украйна. Тук ситуацията е „умри, но свръзка дай“. Исландците дават всичко от себе си в Рейкявик. Предпочитам ги на 1 ДНБ за 1,90 в ЕФБЕТ. Още по-напечено ще е в Истанбул на Турция – Хърватска. Тук съм избрал гол/гол за 1,95 в ЕФБЕТ. Косово – Финландия, двата отбора играха ниско резултатно преди три дни. Сега предлагам обратното – над 2,5 гола за 2,25 в ЕФБЕТ.

И накрая в любимата Южна Америка, където съм пълен провал. Под пълен провал да се разбира, че познавам 3 от 5 и не мога да мръдна нагоре. А точно тук ми се иска да направя едно велико 5 от 5. Кой знае може да се случи точно тази нощ. Какъв колосален провал на Чили и как очаквам да измият срама срещу Боливия – 2 на 1,95 в ЕФБЕТ. В 23:30 ч. започва зрелището между Колумбия и Бразилия. „Кариоките“ обаче вече си свършиха работата и ще играят за кеф. Със сигурност Тите ще даде шанс на резервните 11. Все пак светила като Фирмино, Тиаго Силва, Фернандиньо също трябва да получат шанс за изява – 1 за 3,20 в ЕФБЕТ. Пет гола за Аржентина срещу Венецуела, това очакват всички и възможностите не са кой знае колко добри – над 4,5 гола за 2,75 в ЕФБЕТ. Могат обаче да останат и четири и много да боли! Уругвай отива в Парагвай с една мисъл – да не загуби, победата е твърде далечна цел – Х в мача за 3,35 в ЕФБЕТ. Двете нули могат да не мръднат както стана срещу Аржентина преди 3 дни. За Уругвай най-важно е да стоят в първите 4 места през цялото време. Или поне да не падат от петото място надолу, както ще стане след този кръг от кампанията.