ТОП ПРОГНОЗА НА ДЕНЯ

Будьо/Глимт vs. Санднес
Прогноза - 3+ гола
Коефициент - 2.20 
Сигурност - 7 от 10


ЕЖЕДНЕВНА РУБРИКА

Като за ден след мачове на национални отбори, срядата направо си е супер откъм възможности. И доста свежо за пренастройка.

Символично празникът на България изстрелва и футболен мач от Първа лига, като централно събитие на световния футболен живот. Уникален шанс много хора по света да се запознаят задочно какво представляват Левски и Лудогорец. Но това едва ли ги вълнува особено, важна е борбата в калта. Трудно ми е да бъда напълно обективен. Така нареченият син възход ми е малко съмнителен. Така нареченото пропадане на Лудогорец също ми е малко съмнително. Ако Лудогорец гостуваше на Армията, а не на Герена всичко щеше да е ясно. В Подуене обаче няколко пъти са били натупвани. Но прогнозата не е 1Х2, нито пък за голове. Признавам, че изкушението за гол/гол бе сериозно. Но в крайна сметка избрах нещо абсолютно ново – под 5,5 тъча в първите десет минути за 2,10 в ЕФБЕТ. Ако приемем, че за 600 секунди няколко пъти ще се сдърпат, 3-4 минути ще се бият фаулове и ако има корнер още 1-2 минути за изпълнение е напълно възможно тъчовете да не вдигнат линията. Да си призная, би ми било интересно да видя статистика на тъчовете – може би се бият 25 до 30 тъча на мач. А това навежда на мисълта, че до 10–та минута би трябвало да не се изпълнят повече от 3-4.

Бързо се връщам към стандарта. Видях дългата листа с мачове за „Копа дел Рей“ и си припомних щастливите моменти от миналата есен, когато се нижеха масово голове и в двете врати. Подбрал съм три мача днес – Уеска – Валядолид гол/гол 1,95 в ЕФБЕТ, Сарагоса – Гранада гол/гол за 2,00 и Райо Валекано – Тенерифе гол/гол за 2,05 в ЕФБЕТ.

Връщам се хронологично в ранния и късния следобед. Имаме мачове в руската Първа лига, второто ниво на техния футбол. Тук винаги фокусът е върху под 2,5 гола, но днес променям стратегията. Виждам няколко домакински развръзки. Ротор – Зенит 1 на 2,40 в ЕФБЕТ. Играе младежкият отбор на Зенит все пак! Криля Советов – Тамбов 1 на 1,70 в ЕФБЕТ, Волгар – Тюмен 1 на 1,65 в ЕФБЕТ. И най-атрактивният ми избор за деня – Кубан – Енисей над 2,5 гола за 2,26 в ЕФБЕТ. А за тези, които очакваха да се произнеса за най-сигурните ъндъри, без конкуренция е Химки – Сибир под 2,5 на 1,60 в ЕФБЕТ.

Приключвам с изключително високи очаквания към Будьо/Глимт – Санднес. Домакините буквално разбиват всичките си съперници и ще е супер изненада, ако не вкарат поне 3 гола в мача. Няма какво толкова да ги мислим – Будьо/Глимт над 3 или повече гола за 2,20 в ЕФБЕТ. Избор на деня.