ТОП ПРОГНОЗА НА ДЕНЯ

 
Фенербахче vs Вардар
Прогноза - Фенербахче се класира  
Коефициент - 1,85
Сигурност - 8 от 10


ЕЖЕДНЕВНА РУБРИКА

От трудно към още по трудно. Засега единственото положително е, че влиза дневната прогноза. Имам предвид тази, която е в заглавието. В ден за Лига Европа очакванията винаги трябва да бъдат приглушени от гласа на разума. Но точно днес ми се струва, че ще има и щастливи моменти. Дали обаче ще са малко или много!?

Труден кастинг за основния знак днес. Кандидатите бяха поне половин дузина. Изборът все пак падна върху Фенербахче – Вардар, а прогнозата е „фенерите“ да се класират в групите на ЛЕ за 1,85 в ЕФБЕТ. Това означава, че трябва по някакъв начин да стопят двата чисти гола преднина на македонците от първия мач. Имаме много равностойни опции, но всички гравитират около 2,00, така че това с класирането стои най-стабилно. Все пак за този мач давам и един супер коефициент. Корнер до 10-а минута в мача за 1,60 в ЕФБЕТ.

Сега към основните конкуренти на първостепенната прогноза. Шкендия – Милан прави много силна конкуренция с 2 хендикап за 1,85 в ЕФБЕТ. Но все пак съществува малък шанс росонерите да играят отпуснато при 6 гола преднина от „Сан Сиро“. При хъса с който започват сезона според мен няма да си правят шегички. Догодина по това време може, но сега не!

Още един убийствен конкурент – Марсилия – Домжале. Тук изборът е 1 двоен азиатски хендикап на 2,16 в ЕФБЕТ. Макар и отдавна да сме заедно, пак обяснявам, че това означава поне 2 гола в повече за домакините. Мисля, че те ще вкарат поне три безответни на „Велодром“.

Сред много сигурните знаци поставям и Макаби Тел Авив – Алтах. Имам голямо доверие към израелците, а и гледах едно полувреме от първия мач, в който гостите направо се подиграваха с австрийците. Не вярвам да настъпят глобални промени за една седмица – 1 за 1,60 в ЕФБЕТ.

С това ми се изчерпват сигурните шансове, но има един, който първоначално бе номиниран за първи избор, а след това се разколебах. Това е Шкендербей – Динамо Загреб за който останаха сериозни съмнения за измама в първия мач на „Максимир“. Но все пак Динамо изравни в 93 – а минута. Днешната двойка на 1,75 направо избожда очите и както се казва – ще се играе от целия свят. Или поне на Балканите със сигурност. А дали не са намислили друг сценарий с примерно 1-1 в редовното време и продължения?

Другото място на което очаквам нещо по-различно от очакваното е в Латвия. Судува – Лудогорец при лошия имидж на отбора от България при гостувания, изглежда като добър шанс да се потърси нещо височко – 1 или Х, а защо не двойният шанс 1Х на 2,50 в ЕФБЕТ. Резилът ще е голям, но влизането в групите ще приглуши страданието.

Още един мач, на който очаквам да бъде излъчен далечният знак – АЕК Атина – Брюж. Гърците измъкнаха добър резултат като гости, но в Атина може да им се случи случка! Никой не може да си прави шеги с европейски гранд, какъвто е Брюж. 2 на 3,80 в ЕФБЕТ. Иначе и днес ще има бомби, поне четири-пет на брой. Някоя на 10,00 и нагоре. Имам сериозни колебания относно мотивацията на Зенит и Залцбург.

И това не е всичко. Основната ми игра за днес са линиите. Подготвил съм си домашното и на оувъри и на ъндъри. Многообещаващи са всичките. Започвам с любимите оувъри. В тази графа попадат АЕК Ларнака – Пилзен над 2,5 гола за 2,16 в ЕФБЕТ, Мидтиланд – Аполон над 2,5 за 1,65 в ЕФБЕТ, Атлетик Билбао – Панатинайкос над 2,5 за 1,70, Аустрия – Осиек над 2,5 гола за 2,00 в ЕФБЕТ.

И една тройка на другия полюс. Динамо Киев – Маритимо под 2,5 гола на 2,18 в ЕФБЕТ, Шериф – Легия под 2,5 гола на 1,75 в ЕФБЕТ и Олександрия – БАТЕ Борисов под 2,5 гола на 1,60 в ЕФБЕТ.