ТОП ПРОГНОЗА НА ДЕНЯ

България vs. Швеция
Прогноза - 2
Коефициент - 1,80 
Сигурност - 8 от 10


ЕЖЕДНЕВНА РУБРИКА

След дълго лутане в пустинята най–накрая пред нас се разкрива оазис. Първи ден на световните квалификации. Много мачове в Европа, Азия, Африка, Латинска Америка. Навлизаме в решителната фаза и отборите с претенции да играят в Русия нямат право на грешка. Но и да се предоверяваме сляпо на правилото „на кой каквото му трябва“ не бива. Както винаги в такива случаи избирам разнообразието, а там където прекалено бие на очи резонния знак, ще търся нещо различно.

Знакът, който ми оглавява таблицата в азиатския сектор е Китай – Узбекистан 1 на 2,40 в ЕФБЕТ. В тази група след броени дни е финалът между Узбекистан и Южна Корея в Ташкент. Ако корейците са победили, а узбеките загубили ще се отвори разлика от 4 точки, която предрешава интригата. Узбекистан обаче се представя трагично като гост и едва ли ще направи нещо срещу Китай. Тук имаме и силен треньорски фактор, Марчело Липи ще направи и невъзможното неговия отбор да не завърши последен. Една победа днес ще вдъхне голямо самочувствие на подопечните му. Още един мач за домакините в същата група. Сирия – Катар играят в Малайзия, но домакинския фактор е от значение. 1 на 2,30 в ЕФБЕТ дори и поради фактът, че звездата на Сирия Сомах ще вземе участие в мача. И Тайланд – Ирак без значение и само за удоволствие 1 на 3,35 в ЕФБЕТ. Време е възходът на Тайланд да се пренесе върху територията на цяла Азия.

Ако сте пропуснали интересната сесия в Азия, имате възможност да се насочите към по близко място – Европа. И мачът, който ще остави България будна до 23:35 ч. Тези, които трябва да стават рано в петък да му мислят! България победи Холандия и се изсмя над целия свят, който залагаше в този мач твърдо на „лалетата“. Признавам, днес не виждам такъв сценарий и затова посочвам 2 на 1,80 в ЕФБЕТ. В далеч по-голямото дерби за вечерта Франция е фаворит срещу Холандия, но имам известни притеснения, които ме карат да избера над 2,5 гола за 2,00 в ЕФБЕТ. Третият мач в нашата група щеще да събуди някакъв сериозен интерес ако имаше предложение поне за 1,80 за двойката на Беларус. При 1,62 не смятам да реагирам.

Две големи, разгромни победи очаквам от Португалия и Белгия. Португалия – Фарьорски острови над 5,5 гола за 3,35 в ЕФБЕТ и Белгия – Гибралтар над 7,5 за 2,10 в ЕФБЕТ. Обратно не виждам много голове на Швейцария – Андора, домакините ще гонят трите точки, голова разлика не им трябва. Под 4,5 гола в мача за 1,95 в ЕФБЕТ. Двойката за победа на Босна и единицата за успех на Гърция са съответно на 1,50 в ЕФБЕТ и 1,35 в ЕФБЕТ. И двата знака могат да бъдат подобрени с азиатска линия съответно до 1,85 и 1,65. Унгария – Латвия е чудесна мина, но моите предчувствия в такива случаи не качват повече от 30-40 процента сигурност.

И през нощта тези като мен, които обичат да не спят, ще са с прекрасните зрелища от Южна Америка. Най-интересното съперничество в квалификациите. Опитвам се да се отърся от многото провали и се надявам този път да уцеля право в целта. Наглед мачовете са доста ясни. От 00:00 часа Венецуела – Колумбия, като гостите ще бъдат посрещнати доста враждебно в Каракас. Двете страни в последно време са в обтегнати отношения. Все пак това е футбол, трите точки са безкрайно ценни за Колумбия и въпрос само на престиж за Венецуела. Все пак в своите 7 домакинства Венецуела вкара в 6, включително два гола на Аржентина. Предполагам, че и днес мача ще бъде с голове – гол/гол на 1,85 в ЕФБЕТ. От 01:30 ч. е Чили – Парагвай, където и без да пиша вече знаете, че залагам твърдо на любимия си национален отбор. Втори след Германия, разбира се! Чили – Парагвай 1 с хендикап на 2,20 в ЕФБЕТ. Чили ще вкара поне два гола в мача и ще откаже Парагвай от надежда за класиране в Русия. А след 10 месеца финал за Чили в Москва!? Уругвай – Аржентина, тук ще е страшно и не трябва да се изпуска възможността за картони. Такъв с червен цвят ще е много възможен! След загубите от Боливия и Бразилия, „гаучосите“ го закъсаха сериозно. При загуба в Монтевидео шансовете им за участие на Мондиал могат сериозно да се застрашат. На чисто усещане Х на 3,45 в ЕФБЕТ. Вече съвсем към сутринта Бразилия – Еквадор, като трябва да се изтъкне фактът, че Бразилия се класира за световното след уникална серия от победи при треньора Тите. Според мен ще се получи красив мач с голове – базата е над 2,5 гола за 1,73 в ЕФБЕТ, но бих опитал смело и над 3,5 за 2,80. И сигурна единица на Перу – Боливия за 1,33, но бих я съчетал с 1 и над 2,5 гола за 1,80 в ЕФБЕТ.