След двумесечна пауза заради пандемията първенството на Естояния се подновява. През март имаше време за изиграването само на първия кръг. Както обикновено, Флора (Талин) е фаворит за златните медали. Най-популярният клуб в прибалтийската република е рекордьор по титли на страната – 12. Най-близо до него е Левадия с 9. Отделно Флора е вдигнал още 7 Купи на Естония и 10 Суперкупи. 

Флора е основан през 1990 г. и е един от учредителите на местната елитна дивизия Мейстрилига през 1992 г. Тимът никога не е изпадал от Мейстрилигата, като има само още един клуб със същия успех. Клубът носи името на римската богиня на цветята и градините Флора. Столичани са известни със зелените си екипи, а прякорите им са „раираните“ и „кактусите“. 

През последните години доминацията на отбора не е толкова убедителна. В най-скорошните осем сезона клубът е ставал първенец на три пъти – през 2015, 2017 и 2019 г., като в тези случаи не е успявал да дублира успеха си. Флора домакинства на най-големия стадион в страната – „A. Le Coq Arena“, известен с предишното си име „Лилекюла“, който побира 14 336 зрители. 

Наставник на тима е 32-годишният Юрген Хен, който е в клуба от девет сезона насам, заемайки различни длъжности. През този период той веднъж вече водеше тима като временен старши-треньор, а сега е назначен за постоянно от лятото на 2018 г. В отбора няма нито един чужденец, което е гордостта на клуба заради неговата школа. Флора обаче вече е без голмайстора си от миналия шампионат Ерик Сорга, който след като вкара 31 гола, беше продаден на американския Ди Си Юнайтед за 500 000 долара.

Флора подновява битката в първенството с домакинство на Тамека, който през последния сезон завърши пети. Според efbet шампионите са фаворити в срещата с коефициент 1.15 за тяхна победа. Ставката за реми е 7.50, а залози за успех на Тамека се приемат при 15.50