Статистика в последните 10 дни:
Процент на успеваемост: 100,00%
Заложени единици: 66
Спечелени единици: 111
YIELD: 67.65%

Обща статистика:
Процент на успеваемост: 50,18%
Заложени единици: 5601
Спечелени единици: 5211
YIELD: -6.96%
*Yield – показва възвръщаемостта на инвестициите (т.е. какъв % от заложените средства са вашата печалба)**статистиката се води от 1 февруари 2018г.

Месецът свърши, но не и фантастичната ни серия. Без съмнение месец май ще остане в историята на рубриката с невероятната си успеваемост, а серията от 16 поредни топ оувъри чупи всякакви рекорди. Дори не съм си представял, че ще стигна подобни висини, а гледката от там е колкото уникална, толкова и плашеща. Започвам да се чувствам безсмъртен, тъй като дори да искам, няма как да сбъркам. Но пък напрежението се засилва с всеки изминал ден, защото искам това да продължи възможно най-дълго.

Понеделеник е, а основната ми цел днес ще е да прескоча трапа. Минах няколко пъти през програмата и след всяко пътешествие погледът ми се спираше винаги на един и същ мач. Това е добра предпоставка, но има и притеснителна такава – става въпрос за двубой от Беларус. Прогноза за топ оувър номер 17 – ФК Минск – Слуцк над 2,5 гола на 1,80 в efbet. Откакто се завърнаха голям брой първенства, в Беларус започнаха да движат топката малко по-бързо и качествено. През миналата седмица оувърите бяха повече от ъндърите, което е впечатляващо постижение за този шампионат. Този уикенд тенденцията се запазва, резултатът е 4:3 в полза на мачовете с поне 3 гола, дано днес победата на оувърите да стане с хендикап. Иначе и двата отбора са в челото на класирането за най-много попадения средно на мач в първенството – при ФК Минск по 3,5, а при Слуцк по 3,1. Гостите са със 7 оувъра от 10 срещи, а домакините с 5 от 8 мача. В трите си двубоя на своя земя ФК Минск допусна цели 10 гола, но пък вкара 5. При 4-те си визити Слуцк неизменно прескочи линията. И двата отбора не се вписват особено много в общото схващане за Висшата лига на Беларус, защото не хвърлят всички сили в защита, а практикуват сравнително атакуваща философия. Друга важна подробност е, че ФК Минск не е играл мач почти месец, защото беше под карантина заради заразени футболисти. Тимът започна тренировки във вторник, но с малка група от 14 играчи, а 6 от тях са от любимите ни резервисти, където головите зрелища така и не затихват.

Следва Първа Бундеслига и Кьолн – РБ Лайпциг над 3,5 гола на 2,10 в efbet. Ще излъжа ако напиша, че този двубой не е бил сред вариантите ми за попадане в заглавието, но 1,42 за оувър е доста под нормата ми. Иначе всеки един мач на козлите след рестарта на първенството беше с точно 4 попадения. Тимът играе приятелски футбол, но проблемите в защита му пречат да трупа сериозен актив. Излишно е да се коментира атакуващата мощ на РБ Лайпциг, но червените бикове също имат доста пробойни в отбрана, така че шоуто в последния сблъсък от 29-ия кръг на Първа Бундеслига изглежда гарантирано. Другият основен претендент за място в заглавието беше от второто ниво на чешкия футбол – Збройовка Бърно – Дукла Прага над 2,5 гола на 1,70 в efbet. Една от основните причини да се откажа от него е клизмата, с която излезе топ оувъра в петък от ФНЛ. Иначе и двата отбора прескочиха линията в първите си срещи след възобновяването на кампанията, а и в първия двубой между тях през сезона над 2,5 гола бе печеливша опция.

В програмата има цели 4 срещу от Суперлигата на Дания. Все още не сме били свидетели на оувър след рестарта, а днес най-много надежди за доста попадения имам на срещата Лингби – Копенхаген – над 2,5 гола на 1,90 в efbet. Традиционно двата отбора правят зрелищни двубои помежду си, а в 4 от последните 5 се стигна дори до над 3,5 гола. Мидтиланд върви уверено към титлата и днес няма да сбърка срещу Хорсенс, но попаденията няма да са много – знак 1 с под 3,5 гола на 1,90 в efbet. Само в 2 от 24-те мача на Мидтиланд през сезона предложената линия бе прескочена. Няма да пропуснем и другите два двубоя от първенството – Рандерс – Хобро 1 на 1,70 в efbet и Орхус – Одензе 1 на 2,00 в efbet.

И за финал само ще щрихирам другите добри възможности от деня. В Литва Судува – Жалгирис Каунас 1 на 1,85 в efbet. Домакините са в уникална серия от 11 поредни успеха на своя земя срещу този опонент. В Тюркменистан Небитчи – Ашхабат над 2,5 гола на 1,70 в efbet, а в елитната израелска дивизия сме на обратния полюс – Бней Йехуда – Апоел Кфар Саба под 2,5 гола на 1,70 в efbet. Две опции и от Фарьорски острови – Б36 Торшавн – Хб Торшавн над 2,5 гола на 1,70 в efbet и Аргир – Клаксвик 2 с над 3,5 гола на 2,00 в efbet.