Отбор с необикновено име участва във второто ниво на първенството на Швеция – Суперетан. Това е Акрополис ИФ, който, както си личи от името, има гръцки произход. Клубът е основан от гръцки имигранти през 1968 г. и в момента е в най-силния си период, след като за първи път стигна до толкова високо в местната йерархия. През миналия сезон в Трета дивизия Акрополис финишира като шампион в своята група. 

Клубът е кръстен на Акропола в Атина, а на емблемата стои Партенонът. Акрополис е от квартал Споня в Стокхолм и е пълен с гърци начело с треньора Янис Христопулос. Трима от асистентите му също са негови сънародници, макар някои да са с чужди паспорти. Трима пък са футболистите с “елинска” кръв, включително и капитанът Космас Гецос. 

На два пъти през годините Акрополис беше на крачка от промоция в Суперетан, но загуби в плейофите – през 2015 г. и 2017 г. От този сезон той домакинства на стадион “Гримста”, на който играе Бромапойкарна. 

Отборът стартира сравнително добре шампионата във втория ешелон, като след пет мача има само една загуба. В понеделник (13 юли) Акрополис гостува на Норби ИФ и е с по-малки шансове за победа според efbet. Залози за “двойка” се приемат при коефициент 3.40, докато ставката за успех на домакина е 2.20. Равенството е оценено на 3.60.