Англичаните за пореден път ще отидат на голямо първенство с огромни очаквания. Те рядко се оправдават, но феновете продължават да таят надежди. Подготовката за Евро 2020 започва с приятелски мач срещу Австрия. Британците са в серия от четири поредни победи.

Гарет Саутгейт определи състава от 26 играчи, на които ще разчита на европейското първенство. Извън тази група остана Джеси Лингард. Играчът на Манчестър Юнайтед бе преотстъпен на Уест Хам за втората половина от сезона и впечатли с изявите си. Въпреки че не е в крайния състав, Лингард ще бъде титуляр срещу Австрия и ще иска да покаже на селекционера, че е сбъркал в избора си.

Участниците във финала на Шампионската лига за Челси и Манчестър Сити няма да вземат участие в мача. Бен Чилуел, Рийс Джеймс, Джон Стоунс, Кайл Уокър, Мейсън Маунт, Фил Фоудън и Рахим Стърлинг ще получат почивка. Джордън Хендерсън и Хари Магуайър не са възстановени, а Люш Шоу и Маркъс Рашфорд също вероятно няма да играят.

Англичаните ще искат да зарадват привържениците си в първия си мач пред зрители от доста време. Коефициентът на efbet за победа за Англия е 1.50, равенството е оценено на 4.55, а успех на Австрия на 7.25.