Арецо приема Перуджа в последния мач от кръга от група Б на италианската Серия Ц. Домакините не са с големи амбиции. Миналия сезон завършиха на девета позиция в същата дивизия.

Финансови проблеми на два пъти водят до закриването на клуба, като за последно това бе създаден наново през 2010 г. Историята му започва в далечната 1930 г., когато е основан под името Ювентус Футбол Клуб Арецо в чест на гранда от Торино. Мечтите на тима за елита на италианския футбол са били близки до реалността преди повече от 30 години.

Перуджа има далеч по-богата история, като дори може да се похвали със сребърни медали от Серия А през 1979 г. Последните години обаче са тежки за клуба. През 2014 г. той се завърна във второто ниво на италианския футбол след 9-годишно отсъствие.

Миналия сезон пък изпадна от Серия Б по драматичен начин. След подновяването на първенството след принудителната пауза Перуджа завърши на 16-то място редовния сезон. В плейофа за оставане срещу Пескара двата отбора си размениха по една победа с 2:1 и съдбата на клуба трябваше да бъде решена с дузпи, които Перуджа загуби.

Арецо стартира сезона със загуба, а днешният им съперник с равенство 2:2 срещу Фано. След това Перуджа постигна успех с 4:1 при гостуването си на Асколи, който е едно ниво по-високо в Серия Б.

Очакванията на efbet са за много оспорван двубой. Коефициентът за успех на Арецо е 2.95, равенството е оценено на 3.10, а победа на Перуджа на 2.60.