Днес ще се изиграят повечето двубои от втория квалификационен кръг на Шампионската лига и доста от тях изглеждат непредвидими на пръв поглед. Един от най-интересните е между АЗ Алкмаар и Виктория Пилзен.

Тимът от Нидерландия не са играли официален мач от почти шест месеца, след като местното първенство бе прекратено. АЗ имаше същия брой точки като Аякс, когато шампионатът бе спрян, но завърши на второ място.

Тимът, воден от Арне Слот, направи почти нормална подготовка, но не демонстрира много добра форма в контролите. Отборът от Алкмаар загуби четири от петте си мача. Последните два бяха срещу сериозни съперници от Франция. Единствената победа в подготовката бе с 2:1 срещу Лил, а след това последва 0:2 срещу Монако.

Виктория Пилзен също остана със сребърните медали миналия сезон. Последните години тимът натрупа опит в евротурнирите, като участва и в групите на Шампионската лига. Чехите записаха четири победи от четири мача в контролите, а след това стартираха и с успех в местното първенство.

На чешкия тим му предстои тежко гостуване, показват коефициентите на efbet. Успех на АЗ Алкмаар се оценява с 2.00, коефициентът за равенство е 3.55, а за победа на Виктория – 3.90. Коефициентът и двата отбора да отбележат гол в мача е 1.75.