Квалификациите за Световното първенство в зона Азия се подновяват и предстоят решителни сблъсъци. Япония посреща Китай в мач, който може да се определи като битка на гиганти като държави, но едва ли и на футболния терен. Японците се възстановиха от колебливо начало в група В и са втори, като изостават на четири точки от Саудитска Арабия.

Тимът на Мориясу спечели последните три срещи с този съперник, включително предишния мач в групата. “Самураите” нямат право на грешки, ако искат да завършат на едно от първите две места, които класират директно за Мондиала. Китай има една победа от шест мача и шансовете му за първите места са само на теория.

Япония разчита много на Такуми Минамино от Ливърпул и на Юя Осако, който има 24 гола за националния отбор. Мая Йошида и Такехиро Томиясу пропускат двубоя поради контузия. Китайците направиха равенства с Оман и Австралия, но трудно ще измъкнат нещо от гостуването в Япония.

В пет от последните шест мача на японците бе отбелязан само един гол. Коефициентът на efbet за над 2.5 гола в мача е 1.90, а този за под 2.5 гола е 2.05.