Битката за оцеляване в efbet Лига навлиза в решителната си фаза, тъй като до края остават три кръга. След две поредни победи без допуснат гол Славия е с едни гърди напред. “Белите” нямат загуба в последните си четири мача в първенството и вече се чувстват далеч по-спокойни. 

Славия гостува на Монтана, който има само две точки аванс пред последния Етър. Двата отбора завършиха 1:1 в София преди 10 дни. От тогава тимът на Атанас Атанасов записа победа и загуба. В другия двубой днес Етър приема Ботев (Враца). Тимът от Велико Търново няма победа в последните си шест мача, а четири от тях загуби. 

Докато четирите отбора се борят за оцеляването си, те изчакват и решенията на БФС, който увеличи отборите в елита на 16 от следващия сезон. Все още няма яснота дали ще има изпадащи. Докато не знаят отборите, те трябва да се хвърлят със всички сили на терена.

В последните четири мача на Монтана не са падали повече от 2 гола, но Славия вкара пет в последните си две срещи. Коефициентът на efbet за под 2.5 гола в мача е 1.55, а за над 2.5 гола е 2.65.