Статистика в последните 10 дни:
Процент на успеваемост: 20.00%
Заложени единици: 72
Спечелени единици: 27
YIELD: -62.78%

Обща статистика:
Процент на успеваемост: 60.38%
Заложени единици: 8337
Спечелени единици: 7893
YIELD: -5.33%

*Yield – показва възвръщаемостта на инвестициите (т.е. какъв % от заложените средства са вашата печалба)
**статистиката се води от 1 февруари 2018г.

Явно трябваше да изляза от европейското първенство за момент, за да счупя каръка, който ме беше подгонил. Днес и да искам няма налични мачове от шампионата на Стария континент, а основната ми насоченост ще бъде Скандинавия – Норвегия и Финландия.

Започвам с топ прогнозата, а за щастие днес са налични едни от най-верните ми бойци през последните години – Сандефьорд – Бодьо/Глимт 2 на 1,70 в efbet. Жълто-черните би трябвало с лекота да вземат трите точки, тъй като има огромна пропаст в качеството на двата отбора. Бодьо загуби от основния конкурент за титлата Молде, но след това направи на пух и прах Стабек. Ясно е, че през този сезон битката за короната ще бъде по-оспорвана, което означава, че претендентите нямат право на грешки срещу подобни съперници. Сандефьорд е сред последните 3 отбора в класирането, загуби 5 от 7-те си мача през кампанията, а у дома е с 3 поражения от 4 двубоя. Пробойните в дефанзивен план са многобройни, а това е повече от добра новина за мощната атака на Бодьо. По-смелата игра е знак 2 с над 2,5 гола на 2,20 в efbet.

Оставам в Норвегия, където имаме почти цял кръг на разположение. За всеки мач имам виждане, така че няма да пропуснем нито един. В сесията от 19:00 часа Молде – Стрьомгодсет 1 с гол/гол на 2,20 в efbet. Победата на Молде не я поставям под съмнение, но тимът има проблеми в защита и много рядко запазва суха мрежа. А Стрьомгодсет са сред вкарвачите в първенството и имат най-много отбелязани попадения от отборите във втората половина на класирането. Следва Розенборг – Хаугесунд над 2,5 гола на 1,80 в efbet. В последно време Розенборг забрави как се правят оувъри, но трябва да се върне към обичайните голови спектакли – в 7 от 10-те им срещи линията бе прескочена. Викинг – Стабек 1 на 1,65 в efbet беше основният претендент за заглавието. Гостите не знаят къде се намират и са с 5 поредни поражения, кое от кое по-лоши. Викинг в последно време намери формата си, а на своя земя е почти перфектен – 3 победи от 4 домакинства. На Тромсьо – Кристиансунд ще пробвам знак 2 на 3,60 в efbet. Кристиансунд ми правят доста по-добро впечатление от началото на сезона и според мен букмейкърът малко излишно е завишил коефициента. И в късната среща Бран – Лилестрьом над 2,5 гола на 1,95 в efbet.

И към съседна Финландия, където също ще посетим доста места. Започваме с дербито на Хелзинки – ХИФК – ХИК, ХИФК да вкара над 0,5 гола на 1,90 в efbet. Ясно е, че ХИК е най-добрият отбор във Вейкауслига и ще спечели титлата. Но през последните години градският съперник им дава сериозен отпор в преките дуели и със сигурност може да се разпише поне веднъж. Интер Турку – Лахти 1 на 1,80 в efbet е може би най-добрата възможност от Финландия. На Хака – Хонка гол/гол на 1,85 в efbet и Куопио – Оулу 1 с над 2,5 гола на 1,75 в efbet.