Тази вечер в 21:45 часа България се изправя срещу европейския шампион Италия в сблъсък от световните квалификации в група “С”. Двубоят е във Флоренция на стадион “Артемио Франки”, където се очаква да има около 20 000 зрители.

Родните национали имат честта да са първият тим изправил се срещу Италия, след като “адзурите” триумфираха на Евро 2020 преди около 50 дни.

Към момента Италия е лидер в групата с три победи от три мача и голова разлика 6:0. България пък е с една точка от същия брой срещи, така че се нуждае отчаяно от точки, за да запази шансове за класиране на Мондиал 2022.

Домакините имат нужда от положителен резултат, за да изравнят европейския рекорд на Испания от 35 мача поред без загуба, докато България никога не е побеждавала “адзурите” на тяхна земя. Освен това “лъвовете” нямат успех в официален мач от ноември 2019 година срещу Чехия.

Според efbet Италия е фаворит в мача с коефициент 1.11, докато за нашите ставката е масивна – 25.00. За равенство във Флоренция пък се приемат залози на 11.75.

Ние очакваме все пак Италия да не вземе толкова лесно мача, а България да даде отпор на европейските шампиони. Затова се насочваме към залог за под 2.5 гола в мача на 2.65.