Дерби дела Моле, известно още като Торинското дерби, е футболното дерби между Ювентус и Торино. Това е най-старото футболно дерби в Италия. Първият мач е изигран на 13 януари 1907 година (Торино – Ювентус 2:1). Някои смятат ФК Торино за приемник на ФК Торинезе, защото основаването на ФК Торино води до края на съществуването на Торинезе. Първият мач между Ювентус и Торинезе се състои на 11 март 1900 година (Торинезе – Ювентус 1:0). “Бианконерите” за първи път печелят дербито на 19 януари 1909 година (3:1).

Дерби дела Моле е първият футболен мач, който е предаван на живо по радиото в Италия.

В самото начало на това съперничество между привържениците на двата клуба има социално разделение. Юве е клубът на буржоазията, на заможните и образованите, докато Торо представлява работническата класа. И досега “биковете” са отборът, който има много по-голяма фенска подкрепа в самия град. “Старата госпожа” пък се превърна в спортен феномен и има много повече привърженици в другите части на Италия, както и по целия свят, отколкото в столицата на Пиемонт.

Напрежението между феновете винаги е било огромно, като един инцидент през 1967 години пренася конфликта на съвсем друго ниво. След като Торино печели дербито с 4:0, ултрасите на Ювентус оскверняват статуята на легендата на “биковете” Джиджи Мерони. Този случай още повече усилва омразата между феновете. Преди едно от дербитата през сезон 2007/08 в Торино има масови безредици, по време на които има двама ранени полицаи и над 40 арестувани привърженици.

До момента има 201 официални издания на Дерби дела Моле. Ювентус е спечелил 89 от тях, докато Торино има 56 победи. Днес градските съперници се изправят един срещу друг на “Ювентус Стейдиъм” в дербито от 30-ия кръг на Серия “А”, което стартира в 18:15 часа. Ювентус е лидер в класирането със 72 точки, докато Торино заема 15-а позиция с 31 пункта. Коефициентът в efbet за успех на “бианконерите” е 1.30. Ставката за равенство е 6.00, а “двойката” е оценена с 11.75.