Хелмонд и Камбуур ще сложат край на шестия кръг на Еерсте дивизие в Нидерландия. Двата отбора стартират мача от коренно различни позиции и са с различни цели.

Хелмонд записа една победа в първите си пет мача и заема 18-то място в класирането, като целта ще е оцеляване във второто ниво. Отборът се размина с изпадане миналия сезон поради прекъсването на първенството. Той завърши на последно място, но след разбирателство с аматьорските дивизии бе решено да няма изпадащи от Еерсте дивизие.

От решенията, свързани с пандемията, обаче пострада Камбуур, който завърши на първо място, но не получи промоция за елита. Сега тимът се надява отново да извърви този път, но сякаш ще му бъде по-трудно. “Жълто-сините” стартираха сезона с 3 победи, 1 равенство и 1 загуба.

Камбуур вкарва средно по 1.5 гола на мач при гостуванията си, а днешният им съперник редовно допуска попадения. Хелмонд обаче не е пускал повече от два гола в един мач от началото на сезона. Кофиециентът на efbet за под 2.5 гола в мача е 2.70.