С една година закъснение Евро 2020 е вече тук. Най-големият футболен форум на Стария континент започва и ще ни държи приковани от магията му в продължение на един месец. След редовната церемония по откриването на шампионата следва и първият мач от надпреварата. Той противопоставя един от домакините на първенството Италия срещу Турция.

“Адзурите” са фаворит в този двубой според специалистите. Първо те ще играят у дома на “Олимпико” в Рим, където ще имат огромна подкрепа от трибуните. Освен това възпитаниците на Роберто Манчини са в страхотна форма от 27 поредни мача без загуба и 8 поредни победи.

Турция обаче е изключително корав съперник, който не може да бъде подценяван. Селекционерът Шеньол Гюнеш има стабилен състав. Макар да са с една от най-младите селекции на първенството със средна възраст от 25 години, южните ни съседи показаха отлични резултати в последно време – шест мача без загуба и впечатляващи победи с 4:2 над Нидерландия и 3:0 като гост на Норвегия.

Според efbet Италия е фаворит в мача с коефициент 1.58. За домакините по програма, макар и гости в този двубой Турция ставката е 7.45. Равенство в Рим пък може да се играе на ставка 3.95.

Ние очакваме интересен мач, като Турция в никакъв случай няма да се предаде без много сериозна битка. Именно затова се насочваме към ставката за гол/гол, която е солидна – 2.45.