С полуфиналите за Купата на Северна Ирландия футболът ще отбележи своето завръщане в страна. Първенството бе спряно на 13 март поради пандемията от коронавируса, а преди месец бе обявено, че няма да бъде довършено.

Коулрейн се стреми към трети финал за Купата за последните четири години. Тимът се изправя срещу Балимена Юнайтед, който завърши на десето място в шампионата. Преди принудителната пауза Коулрейн бе в серия от девет поредни победи. Последният му мач бе именно срещу Балимена през март и бе спечелен с 2:0.

И двата полуфинала за Купата на Северна Ирландия ще се играят на “Уиндзор Парк” в Белфаст. Те ще се състоят пред празни трибуни, но на финала ще могат да присъстват 500 зрители. Двубоят за трофея ще се състои четири дни след полуфиналите – на 31 юли, петък.

Коулрейн шест пъти е печелил Купата, като за последно това се случи през 2018 г. За разлика от успехите в този турнир, тимът е ставал шампион на страната само веднъж през 1974 г.

След няколко месеца без официални мачове не е ясно в какво състояния са двата отбора, но коефициентите на efbet показват, че Коулрейн е фаворит в двубоя. Котировката за техен успех е 1.90, за равенство в редовното време – 4.25, а за успех на Балимена – 3.55.