Купата на Лигата в Шотландия има интересен формат от 2016 г. насам. Турнирът започва с групова фаза, в която участват 40 отбора. Сред тях не са участниците в евротурнирите, които се включват направо във фазата на директните елиминации. Най-често именно те са крайните победители, защото обикновено в Европа участват Селтик и Рейнджърс.

Днес ще се изиграят първите мачове от Купата на Лигата за този сезон. В осем групи са разпределени по пет отбора. Завършилият на първо място в групата си продължава напред, както и четири от най-добрите тимове, завършили на втора позиция.

В един от по-интересните двубои Хартс приема Инвърнес. И двата отбора в момента са във второто ниво на шотландския футбол, а за тях това ще е първи официален мач за този сезон. В местния Чемпиъншип мачовете още не са стартирали. През юни клубовете гласуваха за съкратен сезон, за да намалят разходите си покрай кризата с коронавируса.

“Сърцата” изпаднаха от елита миналия сезон, но достигнаха до полуфинал в Купата на Лигата. Инвърнес пък се размина с промоция, като завърши на второ място в Чемпиъншип.

При последните десет срещи между двата отбора Харт има четири победи, пет мача завършиха наравно, а Инвърнес спечели един мач.

Предпочитанията на efbet са насочени към Хартс. Коефициентът за успех на домакините е 1.65, равенството е оценено на 4.15, а победа на гостите на 5.50.