ФК Интер Турку е финландски клуб, създаден през 1990 година. В 30-годишната си история “черно-сините” са печелели веднъж шампионската титла, два пъти Купата на Финландия и един път Купата на лигата. Интересна е причината, заради която се ражда този клуб, носещ името на гранда от Милано. Твърди се, че неговият основател Стефан Хоканс е създал Интер, тъй като 11-годишният му син не е могъл да си намери място в нито от съществуващите по това време отбори в Турку. 

Първоначално Интер е сформиран като младежки тим, но две години по-късно – през 1992, е създаден и мъжки отбор, който стартира участието си от четвъртото ниво на финландския футбол (Трета дивизия). През 1995-а Интер завърша на първо място в лига Иконен и по този начин печели промоция за елита. През 1997-а изпада, но още на следващата година се завръща във Вейкауслига. Десет години след това – през 2008-а, Интер печели първата си и единствена до момента шампионска титла на Финландия. 

Едно от големите достойнства на Интер, с което в клуба се хвалят, е, че в последните години това е отборът с най-много юноши в първия си състав. 

Тимът играе своите мачове на стадион “Веритас”, който е с капацитет 9372 зрители. 

През миналата година Интер завърши редовния сезон на първо място, но след това не успя да се пребори с Куопио ПС (КуПС) и в крайна сметка завърши втори в крайното класиране, на пет точки от шампиона. Днес е първият мач на Интер от новия сезон във Вейкауслига. “Черно-сините” приемат на “Веритас” Ропс Рованиеми. Срещата, която е последна от първия кръг на първенството, стартира в 18:00 часа. Коефициентът в efbet за победа на Интер Турку е 1.40. Ставката за равенство е 4.80, докато “двойката” е оценена с 9.00.