КФУМ-Камератене Осло, или накратко КФУМ Осло, е клуб от столицата на Норвегия, основан през далечната 1939 г. КФУМ (KFUM) е норвежкият превод на ИМКА (YMCA) – международна организация със седалище в Женева, Швейцария, обединяваща 64 милиона бенефициенти от 120 национални организации. Основана е в Лондон през 1844 г. от филантропа сър Джордж Уилямс с цел да популяризира християнските добродетели и здравословния начин на живот сред младежта. В момента YMCA е една от най-големите неправителствени организации в света и разполага с мрежа от представителства на всеки континент.

Дълги години Кофа, както е известен тимът на КФУМ Осло, играе в долните дивизии. Възходът започва през 2008 г., когато КФУМ печели промоция в местната Дивизия 2, което е третото ниво. В основата на успеха е новият треньор Столе Андерсен. Следват седем години във въпросното първенство, след което през 2016 отборът вече е във Дивизия 1. Веднага обаче столичани отпадат и се връщат в по-долната група. След 2-годишен престой следва нова промоция във второто ниво, известно в момента като ОБОС-Лига. През миналия шампионат КФУМ финишира четвърти в редовния сезон, а след това отпадна в плейофите за влизане в елита. Сега отборът е амбициран да успее и за първи път в историята си да стане част от най-горното ниво на футбола в Норвегия.

КФУМ Осло домакинства на стадион “КФУМ Арена”, който се намира в район “Екеберг”. Спортното съоръжение побира 1500 души, но рекордът е от 1886 зрители, присъствали на двубой срещу Волеренга от турнира за Купата на страната през 2016 г. В състава има трима чужденци – вратар от Канада, както и по един защитник от Гамбия и Франция.

Този сезон КФУМ стартира с две победи като домакин и една загуба на чужд терен. Сега предстои визита на Уленсакер/Киса, който през миналия шампионат финишира пети. Според efbet гостите имат предимство с коефициент 2.30 за техен успех. Ставката за победа на домакините е 3.00, а залози за реми се приемат при 3.95.