Мелбърн Сити прави много силен сезон. Играчите са мотивирани да се реваншират за миналия сезон, когато загубиха големия финал в първенството от ФК Сидни с 0:1, а голът падна в продълженията на мача. Настоящата кампания Мелбърн води убедително в редовния сезон и има преднина от седем точки пред Сидни и то с мач по-малко.

След края на редовния сезон завършилите на първите шест места се класират за финални серии с директни елиминации, които определят шампиона. Следващият съперник на Мелбърн е Бризбън Роър, който в момента заема последното място, даващо право на участие в следващата фаза – шестото.

Бризбън Роър прекъсна серията си от три мача без победа в последния кръг, когато спечели с 2:1 срещу Нюкасъл Джетс и сега се надява да измъкне нещо от лидера. Мелбърн Сити обаче спечели последните три срещи между двата отбора, въпреки че го направи с един гол разлика.

В последните шест срещи на Мелбърн пет пъти са отбелязвани повече от 3.5 гола. Коефициентът на efbet за над 2.5 гола в мача е 1.80, а за под 2.5 гола е 2.15.