Отборите на Етър и Ботев (Враца) се изправят един срещу друг в много важен сблъсък на “Ивайло” в битката за оцеляването си в елита. И двата тима се намират в последната четворка и трябва да се борят със зъби и нокти, ако искат да запазят мястото си в елита. Успехът днес е с цената на 6 точки, защото е срещу пряк конкурент в дъното.

Етър се намира в по-добрата позиция преди началото на двубоя. Великотърновци записаха някои добри резултати напоследък и успяха да се придвижат напред в класирането, като вече са на ръба на опасната зона, само на 4 точки от 10-ата позиция, на която в момента е Ботев (Пловдив).

В Ботев (Враца) положението е доста тежко и отборът е в серия от 4 поредни загуби и се срина до последното място в класирането. Разликата между Етър и Ботев обаче е само 2 точки, така че евентуален успех на врачани ще ги изкачи пред “виолетовите” в класирането.

Според efbet Етър е фаворит в срещата с коефциент 2.30. За гостите ставката върви в момента на 3.50, а равенство в Централна България се оценява на малко по-малко – 3.35

Очакванията ни са, че двата тима ще търсят задължителна победа, защото вече няма място за отстъпление и всяка победа може да се окаже решителна. Именно затова ние се насочваме към коефициента за гол/гол, който е 2.10.