ИК Старт е футболен клуб от петия по големина град в Норвегия Кристиансан. Основан е през далечната 1905 г. и има две титли на страна – през 1978 и 1980 г. Този сезон тимът е новак в най-горната дивизия – Елитесериен, след като през миналия спечели бараж срещу Лилестрьом. Старт приема своите съперници на стадион “Сьор Арена”, който побира 14 563 зрители.

“Жълто-черните” имат две запазени марки, с които впечатляват феновете. Те наричат своя стил на игра “makrellfotbal”, което според тях означава постоянно движение на всички футболисти и комбинациите между тях. Освен това състезателите на ИК Старт никога не изпълняват директно преки-свободни изстрели, а винаги единият от играчите чуква топката към свой съотборник, който да шутира.

През години клубът от Кристиансан често изпитва финансови проблеми и веднъж дори държавата го спасява от фалит. Това се отразява на представянето на тима и той остава далеч от трофеите.

За повече от година – от 12 юли 2015 г. до 18 септември 2016 г. – Старт записва антирекорд в Европа, като не постига победа в 39 поредни срещи в елита на Норвегия. В първия случай отборът успява да се спаси след бараж, но във втория – през 2016 г. изпада. В Норвегия шампионатът се провежда по системата пролет – есен.

Лошото за тима е, че и сега е тръгнал по този път. След първите десет кръга на шампионата “жълто-черните” все още нямат успех – шест ремита и четири загуби. Следващият съперник е друг от новаците – Аалесунд. Според efbet домакините са с леко предимство. Залози за победа на Старт се приемат при коефициент 3.10, докато ставката за “хикс” е 3.55. Евентуалната победа на домакина е оценена на 2.35.