Нидерландия срещу Италия е един от мачовете, заради които бе създадена Лигата на нациите. Две футболни сили една срещу друга, но в мач с някаква стойност, а не в приятелска среща.

Преди няколко дни “лалетата” успя трудно да стигнат до успеха срещу Полша. За тях това бе първи мач след напускането на Роналд Куман. Италианците направиха 1:1 срещу Босна и Херцеговина. По този начин бе спряна серията на “адзурите” от 11 поредни победи.

В тима на Нидерлания не се очакват сериозни промени. Роберто Манчини обаче може да направи размествания. Едно от тях е сигурно. В центъра на защитата ще бъде Джорджо Киелини, който трябваше да е титуляр срещу Босна и Херцеговина. Наставникът обясни, че това не се е случило поради объркване.

“Оранжевите” нямат много успехи, когато се изправят срещу Италия. От 21 мача те за загубили 10, а 8 са завършили наравно, като само три пъти са си тръгвали като победители. Нидерландия обаче спечели седем от последните си осем домакински срещи. Тимът на Манчини пък няма загуба в последните си 15 двубоя. Италианците са отбелязали 19 от последните си 27 гола през второто полувреме.

efbet дава леко предимство на домакините. Коефициентът за победа на Нидерландия е 2.40, равенството е оценено на 3.30, а успех на Италия на 3.25.