С всяка нова кампания се подновяват и надеждите българският национален отбор да се представя на ниво на международната сцена. Последните две години резултатите бяха изключително слаби.

Първото издание на Лигата на Нациите, обаче донесоха няколко отлични мача за нашия тим и победи, които вдигнаха самочувствието. Сега на “трикольорите” им предстои домакинство на Ейре, в нашата група са още Уелс и Финландия.

В края на миналата година Георги Дерменджиев пое отбора и донякъде успя да го стабилизира. Победата над Чехия в последния мач от квалификациите за Евро 2020 спря серия от 13 мача без успех, която включваше серия от разочароващи резултати.

Република Ирландия също се надява на нова ера за националния си отбор. Двубоят в София ще е дебют за новия селекционер Стивън Кени. Той веднага се зае да подмладява състава, което е логичен ход, тъй като досега той бе треньор на младежите.

До младите ще бъдат и някои опитни играчи от Висшата лига. Шеймъс Коулман от Евертън и Мат Дохърти, който преди дни премина в Тотнъм, дават стабилна основа на защитата. Шейн Лонг (Саутхамптън) пък е част от нападението.

Според коефициентите на efbet ирландците са фаворит в двубоя. Успехът на Ейре е оценен с 2.30, равенството – с 3.15, а котировката за победа на България е 3.45.