Ботев (Пловдив) посреща Монтана с надеждата да постигне първа победа под ръководството на новия си треньор Азрудин Валентич. “Канарчетата” са на незавидното 12-о място в класирането и няма място за отстъпление в битката за оцеляване. Евентуален успех ще позволи на пловдивчани да изпреварят днешния си съперник и да се настанят в средата на таблицата.

Ботев взе ценна точка в последната секунда при визитата си на Царско село преди седмица, а преди това загуби като домакин от Арда. Монтана пък взе много ценна победа в предишния кръг, когато надви с 1:0 ЦСКА 1948. На старта на пролетния дял отборът на Атанас Атанасов загуби с 0:2 от Левски. 

“Канарчетата” за фаворит според efbet, като коефициентът за победа е 2.45. За гостите от Северозапада ставката е 3.10. За равенство пък се приемат залози на 3.40.

Нашето очакване е, че ще видим попадения и в двете врати. Двата тима имат афинитет към атаката, като макар и не винаги да успяват да реализират положенията си, често се възползват при несигурности в защитата на съперника. Коефициентът за гол/гол е 1.95.