Oтборите на Ботев (Враца) и Черно море излизат един срещу друг в първия мач от последния 26-и кръг от редовния сезон в efbet Лига. Срещата е изключително важна и за двата отбора, защото може да донесе осъществяване на целите им през годината.

Домакините се нуждаят от задължителна победа, за да запазят шансове да се измъкнат от плейофа за изпадане. Те първо трябва да спечелят днес, а след това да се надяват Ботев (Пловдив) да загуби от Лудогорец. Ако тези две условия бъдат изпълнени, възпитаниците на Веселин Великов ще си гарантират на 100% спасението.

Гостите обаче също идват за трите точки, които са им необходими, ако искат да се доберат до място в топ 6. Ако вземат победа, ще изпреварят ЦСКА 1948 и Берое. След това ще се надяват някой от тях да направи грешна стъпка в последния си мач, за да го изместят от първата шестица.

Според efbet домакините са фаворити с коефициент 2.30 за победа. Ставката за гостите е 3.20 към момента, а равенството, което не върши работа на никого е оценено на 3.65.

 Ние очакваме предпазлив мач от страна на двата отбора и не е изключено едно попадение да се окаже решаващо за крайния изход. Затова се насочваме към залог за под 2.5 гола, който може да бъде намерен на 1.85.