Коняспор прави много силен сезон и мечтае за първа титла на Турция в историята си. За да постигне това, няма право на много грешки, тъй като изостава на 10 точки от лидера Трабзонспор, но е с мач по-малко. Тимът може да намали разликата, ако победи шампиона Бешикташ, който пък прави разочароваща кампания.

Коняспор е в серия от три поредни победи и 15 поредни мача без загуба като домакин. Статистиката в двубоите между двата отбора логично сериозно клони към Бешикташ, но миналият сезон Коняспор спечели домакинството си в първенството с 4:1, а тогава отборът завърши на 11-та позиция в крайното класиране.

Бешикташ е изключително непостоянен от началото на кампанията. В момента е седми и дори класирането за евротурнирите е под въпрос на този етап. “Черните орли” допуснаха доста грешки, но са особено уязвими като гости. Далеч от дома те имат само една победа от началото на сезона в първенството.

Коефициентът на efbet за победа на Коняспор е 2.85, котировката за равенство е 3.50, а тази за успех на Бешикташ е 2.60.