Германия записа първа победа в Лигата на нациите преди няколко дни, след като спечели с 2:1 гостуването си на Украйна. Така след шест мача без успех в турнира Бундестимът най-после се поздрави с трите точки.

Отборът на Йоахим Льов е втори в група 4 на дивизия А, като изостава на 2 точки от лидера Испания. Остава обаче впечатлението, че Лигата на нациите очаквано не е приоритет. Това е причината наставникът да изпробва различни варианти в състава.

Очаква се отново Льов да направи някои промени и за двубоя срещу Швейцария, но те най-вероятно няма да са много. Тимо Вернер и Кай Хавертц, които останаха на пейката срещу Украйна, може да са титуляри.

Швейцарците имат една точка от първите три мача и ще се борят да не изпаднат. Формата им не дава повод за оптимизъм, а статистиката им срещу Германия също не е тяхна страна. Те спечелиха с 5:3 при последната среща между двата отбора, която бе контрола през май 2012 г. Общият баланс обаче показва 36 победи на Германия, 7 равенства и 9 успеха на Швейцария.

Очаквано Германия е фаворит на efbet. Коефициентът за победа на Бундестима е 1.50, равенството е оценено на 4.85, а успех на Швейцария на 6.75.