Минаха почти четири месеца откакто в Шотландия се игра професионален футбол. Този уикенд играта се завръща с началото на първенството.

За Селтик сезонът може да бъде исторически. Отборът на Нийл Ленън ще опита да стигне до десета поредна титла – нещо, което никой досега не е постигал. Преди сегашната серия “детелините” спечелиха девет титли поред между 1966 и 1974 г., а Рейнджърс го направи между 1989 и 1997 г.

Основният им конкурент се бори известен период миналия сезон, но тимът на Стивън Джерард ще трябва да вдигне нивото, ако иска да спре вечния си съперник. Легендата на Ливърпул обаче има какво да доказва след поредния сезон без трофей.

Зад двата гранда битката за бронзовите медали изглежда по-отворена от всякога. Абърдийн е фаворит за тази позиция според мнозина, но Хибърниън направи силна селекция, а миналия сезон Мъдъруел завърши на трето място.

Един от най-интересните двубои в първия кръг е откриващият мач на сезона, в който Абърдийн посреща Рейнджърс. Тимът на Джерард е фаворит според коефициентите на efbet. Залози за негов успех се приемат при 1.45. Равенството е оценено на 4.85, а успех на домакините – на 7.75.