Нотингам Форест е един от най-славните английски футболни тимове от близкото минало. В момента това е най-старият клуб, който играе в структурата на Английската футболна лига (б.ред. – първите четири нива на футболната пирамида на Острова). Основан е още през 1865 година, което го превръща и в един от старите клубове в света.

“Червените” са двукратен европейски шампион (КЕШ), носител на Суперкупата на УЕФА, шампион на Англия, двукратен победител в турнира за Купата на Англия (ФА Къп), четирикратен носител на Купата на лигата, притежател на “Къмюнити Шийлд”. Най-славният период в дългогодишната история на Форест е в края на 70-те и началото на 80-те години на миналия век, когато отборът е воден от легендарния Брайън Клъф и неговия асистент Питър Тейлър. Триумфът на Клъф в КЕШ с отбор, който не е сред големите имена в Европа, се счита за едно от най-върховните постижения в историята на футбола.

През 1993 година Нотингам Форест, който е един от основателите на Премиър лийг, изпада. След само един сезон клубът се завръща в елита. През 1995 завършва на трето място, но през 1997-а изпада отново. И този път завръщането е светкавично, но през 1999-а следва ново слизане в Чемпиъншип. Оттогава “горските” така и не успяват да се върнат в елита на английския футбол. 

Днес Нотингам Форест приема на “Сити Граунд” отборът на Стоук Сити в последния кръг от редовния сезон в Чемпиъншип. “Червените” ще се опитат да запишат победа, която ще им гарантира участие в плейофите за промоция в Премиър лийг. В момента тимът на Сабри Ламуши е на пета позиция с еднакъв точков актив с шестия Кардиф Сити и с три точки пред отбора на Суонзи, който ще се надява на грешни стъпки на конкурентите, за да хване последния влак за плейофите. Коефициентът в efbet за победа на Нотингам е 2.25. Ставката за равенство е 3.25, докато “двойката” е оценена с 3.55.