Арис приема ПАОК на “Клеантис Викелидис” в един от най-горещите сблъсъци в гръцкия футбол, известен като “Дербито на Солун”, “Дербито на Македония” или “Дербито на Северна Гърция”. Този път двубоят, който е от четвъртия кръг на плейофите на Суперлигата, ще се играе пред празни трибуни, но Солун отново ще ври и кипи, защото това противоборство никога не е било само футболно.

Съперничеството между Арис и ПАОК започва още в периода между двете световни войни и има над 90-годишна история.

Арис е създаден през 1914 година, докато ПАОК възниква през 1926 година. Феновете са разделени на социално, културно и политическо ниво от самата поява на двата клуба. Арис представлява местната висша класа, докато ПАОК е създаден от бежанците от Мала Азия, Тракия, Понт и Константинопол. С други думи това е сблъсък между висшата и работническата класа. В политическо отношение се смята, че феновете на ПАОК подкрепят крайно десните партии, докато Арис – левите такива.

Първият сблъсък между Арис и ПАОК е на 12 юни 1927, когато “черно-белите” печелят с 2:1. ПАОК има предимство и в общата статистика с 51 успеха, срещу 37 победи за Арис (б.ред. 48 дербита са завършили без победител).

Последният път, в който двата отбора се срещнаха, бе на 4 януари. Тогава Арис спечели с 4:2, слагайки край на изключителна серия на ПАОК от 51 поредни срещи без загуба в първенството. За съжаление, това дерби бе съпътствано от ужасяващ инцидент, в който български привърженик – Тоско Бозаджийски, загуби живота си след брутално нападение от страна фенове на ПАОК.

Днешният сблъсък между Арис и ПАОК стартира в 19:15 часа. Арис на практика не се бори за нищо. Отборът е на пето място в класирането, но вече си гарантира участие в Лига Европа. ПАОК продължава битката за място в Шампионската лига. В момента тимът е на второ място с еднакъв точков актив с третия АЕК. Коефициентът в efbet за победа на Арис е 3.35. Ставката за равенство е 3.50, докато “двойката” е оценена с 2.25.