Уест Хам продължава да мечтае за място в Шампионската лига. Отборът на Дейвид Мойс изостава на пет точки от четвъртия Лестър, но може да намали дистанцията на две, ако успее да победи Евертън. “Чуковете” правят много силен сезон и вече имат 19 точки повече, отколкото миналата кампания. 

За този двубой в тима се очаква да се завърнат капитанът Марк Нобъл и Анхело Огбона. Деклайн Райс обаче продължава да е в лазарета, въпреки че поднови тренировки. В негово отсъствие Мануел Лансини може да играе в халфовата линия заедно с Томаш Сучек. Напред Мойс разчита на Джеси Лингард, който се преобрази, откакто е в тима, и Микайл Антонио. 

Евертън се представя разочароващо последните два месеца и малко заличи добрите впечатления от изявите си в по-ранната част на сезона. “Карамелите” имат само една победа в последните си седем шампионатни срещи и ако искат да играят в Европа, нямат право на повече грешки. Хамес Родригес ще пропусне двубоя поради контузия в прасеца.

Срещата е от голямо значение и за двата отбора. Коефициентът на efbet за победа на Уест Хам е 2.30, равенството е оценено на 3.50, а успех на Евертън на 3.30.