Виборг е един от най-древните градове в Дания. Там се намират селища на викинги още в края на осми век. Местният спортен клуб също има дълга история. Той е създаден през 1896 г., а няколко години по-късно в него се практикува и футбол.

Първият по-голям успех, с който може да се похвали отборът, идва през 1924 г., когато Виборг печели регионалната дивизия в Ютланд, което по това време си е сериозно постижение.

Следват дълги години в аматьорските и долните дивизии на датското първенство. Постепенно започва да се изкачва и утвърждава в по-високите нива, а през 1999 г. стана напълно професионален клуб и излиза на борсата.

По това време е и най-успешният му сезон в елита на Дания. През 2000 г. се разминава на косъм със сребърните медали. Същият сезон печели Купата на Дания, а след това и Суперкупата на страната.

След години на стабилно представяне в най-високото ниво на датския футбол тимът започва да се лута между Първа и Втора дивизия. Миналия сезон се размина с промоция и този се надява да се завърне в Суперлигата. Тимът е на второ място и със сигурност ще участва в плейофите, но за да се изкачи, трябва да свърши още много работа.

Виборг има три победи в последните си пет мача и излиза като фаворит в домакинството си на Никьобинг според коефициентите на efbet. Успех за Виборг се оценява на 1.50, равенство – на 4.70, а коефициентът за победа на гостите е 6.00.