Брентфорд и Фулъм излизат тази вечер един срещу друг на “Уембли” във финалния плейоф в Чемпиъншип. Този сблъсък от няколко години има славата на най-скъпия двубой в световния футбол. Причината за това са огромните приходи, които ще получи тимът, влязъл Премиър лийг след този мач. 

Според анализ на счетоводната компания “Делойт” Брентфорд може да реализира минимум 160 милиона паунда приходи (около 208 милиона долара) за следващите три години, ако успее да надиграе съперника си от Западен Лондон. Приблизително 85 милиона лири от тази сума идва от телевизионни права за сезоните 2021/2022 и 2022/2023 , а 75 милиона паунда са от т.нар. “парашутни плащания”, които “пчелите” ще получат, ако изпаднат след само един сезон във Висшата лига. Ако Брентфорд оцелее през първия си сезон, допълнителните приходи ще нараснат до 265 милиона лири (345 милиона долара) за пет години. Клубът, който за последно игра в елита през сезон 1946-47, се мести на нов стадион с капацитет 17250 места.

Фулъм ще прибере около 135 милиона лири за три години, ако спечели промоция за Висшата лига. Сумата е намалена, тъй като в момента “котиджърс” получават “парашутни плащания” след изпадането си в първенството през 2019 година.

Брентфорд и Фулъм завършиха съответно на трето и четвърто място в крайното класиране на Чемпиъншип, като “пчелите” имаха предимство само по отношение на головата разлика. Ако Брентофрод отново не успее да влезе в елита, ще се превърне в клуба с най-много неуспешния участия в плейофите в историята на английския футбол. Това ще е техният девети опит за завръщане. 

Брентфорд спечели и двата мача с Фулъм в хода на сезона. И днес пчелите излизат на “Уембли” като фаворит. Коефициентът за тяхна победа в efbet е 2.20. Ставката за равенство в редовното време е 3.25, докато евентуалният успех на Фулъм е оценен с 3.70