Китайското първенство трябваше да започне в края на февруари, но поради пандемията от коронавирус то стартира пет месеца по-късно. Поради екстремните обстоятелства бе променен форматът на шампионата. 16-те отбора бяха разделени на две групи по осем.

Шанхай СИПГ е един от най-богатите клубове в Китай. Създаден през 2005 г. отборът постепенно се изкачва по футболната пирамида и през 2018 г. става шампион на страната. Последните години тимът е сериозен фактор и редовно завършва в тройката.

С израстването, клубът започна да привлича големи имена от европейския футбол. Сега тимът е воден от бившия наставник на Порто, Олимпиакос и Фенербахче – Витор Перейра, но преди него на поста бяха Свен-Йоран Ериксон и Андре Вияш-Боаш.

В момента в състава се отличават имената на бразилците Хълк, който е в Шанхай от 2016 г., и Оскар, който пристигна от Челси малко след сънародника си. Миналата година бе привлечен и Марко Арнаутович от Уест Хем, а наскоро купи Аарън Мой от Брайтън.

От началото на новия сезон Шанхай СИПГ има пет победи и две равенства, като е лидер в група Б и единственият отбор без загуба в двете групи. Оскар е лидерът на отбора с четири гола и четири асистенции, Арнаутович също има четири попадения в първите седем кръга.

Днес тимът на Витор Перейра приема последния в класирането Тиандзин Теда, който има едва една точка в актива си. Коефициентите на efbet сочат Шанхай СИПГ за абсолютен фаворит, а очакванията са и за повече голове. Котировката за успех на домакините е 1.25, за равенство – 6.50, а за победа на Тианджин – 10.75. Коефициентът в мача да има над 2.5 гола е 1.45.